Werkwijze en prijzen


kruising Border Collie-Labrador uniek handgevormd beeld op basis van foto's

Creatie proces

Foto’s verzamelen

Het maken van een dieren beeld op basis van foto’s is een creatief proces. In dit proces is waarneming en interpretatie de leidraad. Het aanleveren van de juiste foto’s en informatie over het dier is erg belangrijk.

Foto’s die ik goed kan gebruiken zijn:

  • tenminste één hoofdfoto in de gewenste houding en/of met de gewenste uitstraling
  • foto recht van voren
  • foto precies van de zijkant, zodat vorm en lengte van de snuit duidelijk te zien zijn
  • foto schuin van voren
  • indien mogelijk een foto van de achterkant

In totaal zijn 5 tot 10 foto’s meestal voldoende. Hoe duidelijker de foto’s, hoe beter het dier natuurgetrouw weergegeven kan worden.

Bakproces

Het beeld wordt met de hand gevormd uit klei, daarna uitgehold en gebakken op ruim 1000°C. Het beeld komt lichtgrijs uit de oven.

Keramiek-beeld-Amerikaanse bulldog-liggend-Gizmo

Afwerking

Het beeld wordt op basis van de aangeleverde foto’s nauwgezet beschilderd. Zo gaan uitdrukking, unieke kleuren en tekening van de vacht echt lijken op die van je huisdier. Ten slotte wordt het beeld gevernist ter bescherming van de kleuren.

dieren-beeld-op-basis-van-foto’s

Levertijd

De levertijd is momenteel ongeveer vier maanden, afhankelijk van het aantal lopende opdrachten. Als het beeld gereed is stuur ik foto’s van het eindresultaat. Daarna kunnen we een afspraak maken om het beeld op te halen in Amstelveen. Een kleiner formaat beeld kan eventueel opgestuurd worden. Dan komen er verzendkosten bij.

Prijzen

De prijs van een beeld of beeldje van een hond of kat is afhankelijk van afmeting, houding en het soort dier. De prijzen variëren tussen €350,- en €800,-.

Voor een prijsaanvraag of overleg over de mogelijkheden kun je CONTACT opnemen. Daarbij kan het handig om alvast een foto van het dier te mailen.

Ik vraag een aanbetaling van 25%. Het resterende bedrag kan worden voldaan vóór of bij ophalen. In geval van opsturen, vóór verzending.