Werkwijze en prijzen

Om het dier zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven is het essentieel om duidelijke foto’s aan te leveren, zodat details in het dierenbeeldje verwezenlijkt kunnen worden. Hierbij gaat het om tenminste één foto van het dier in de beoogde lichaamshouding en eventueel één met een gewenste, kenmerkende uitdrukking. Verder is het belangrijk om foto’s te hebben van meerdere kanten van het dier. Vijf tot tien foto’s in totaal is meestal wel voldoende.

Het beeld wordt handgevormd in klei. Omdat het echt maatwerk betreft is er in overleg van alles mogelijk om je het beeld volledig aan je wensen te laten voldoen. Voor atelier HD is van het grootste belang dat je helemaal tevreden bent met het resultaat. Daarom is er de mogelijkheid om op verzoek in de verschillende fases een update te krijgen van de stand van zaken met eventueel een foto.

Na het handvormproces moet het beeld, afhankelijk van de grootte, twee tot vier weken drogen Vervolgens wordt het gebakken in een keramiekoven op 1050 ° graden. Hierna kan de afwerking beginnen. De beelden worden handgeschilderd. Dit gebeurt nauwgezet en natuurgetrouw op basis van foto’s. Tenslotte wordt worden één of meerdere lagen vernis aangebracht.

Als je het beeld buiten wilt gaan neerzetten volgt een andere afwerking. De kleuren worden met matte glazuur ingeschilderd. Een glanzende glazuur wordt aangebracht op voor de glanzende delen. Het beeld moet nog een tweede keer op een hogere temperatuur worden gestookt. Zo is het beeld optimaal bestand tegen weersinvloeden.

Prijzen

De prijzen van de handgevormde dierenbeelden zijn afhankelijk van afmeting, houding, of het buiten moet staan en of het uitgevoerd moet worden als urn-beeld.

De prijzen variëren tussen €150,- en €900,-

 

Prijsindicaties:

 

Miniatuur dierenbeeld 10 á 12 cm (liggend, zittend of staand): €150,-

Dierenbeeld  (liggend of zittend): vanaf €250,-

Dierenbeeld voor buiten (liggend of zittend): vanaf €300,-

Urn-beeld: vanaf €400,-

 

Basis sokkel/ urn: vanaf €50,-

 

Informatie en prijzen voor een sokkel of urn vindt je bij Miniatuur dierenbeelden

Voor een specifieke prijsopgave kun je uiteraard vrijblijvend Contact opnemen.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van het aantal lopende opdrachten en bedraagt tussen de  2 en 4 maanden.